Skip to main content

Ambo-Anthos uitgevers presenteert de nieuwe roman Een tragedie in New York van auteur Maurice Seleky. Het boek is de eerste Nederlandse roman uit het Trump-tijdperk. Aan de hand van vier New Yorkse personages schetst Seleky het einde van de periode Obama. De inauguratie van Donald Trump is daarbij opmaat voor persoonlijk drama. Seleky treedt op 3 november met het boek op tijdens het internationale cultuurfestival Crossing Border in Den Haag.

Amerika in identiteitscrisis
‘Ze zeggen dat de president de nacht niet haalt’ luidt de eerste zin uit de nieuwe roman van Maurice Seleky, die in 2010 debuteerde met Ego Faber, een scherp portret van Generatie Y. In zijn nieuwe boek schetst Seleky de tijdgeest en het jachtige grootstedelijke leven, met als setting New York in het laatste jaar van het presidentschap van Barack Obama. In die stad worstelen vier personages met een identiteitscrisis, als metafoor voor Amerika in identiteitscrisis. De uitkomst van die worsteling leidt tot een moderne tragedie.

Crossing Border & Harry Mulisch Festival
Op vrijdag 3 november is Seleky geselecteerd om Een tragedie in New York te presenteren aan een publiek van ruim 200 nationale en internationale boekprofessionals tijdens het programma The Addict op  cultuurfestival Crossing Border in Den Haag. Crossing Border is het belangrijkste Europese festival op het gebied van muziek en literatuur. Seleky geeft tijdens dat festival ook een publiekslezing in de Lutherse Kerk. Bovendien is hij op zaterdag 4 november te zien als literair interviewer op het Harry Mulisch Festival in Amsterdam.

Over Een tragedie in New York
‘Een moderne, beklemmende tragedie over de eenzame stadsmens.’ – Elfie Tromp

‘Een schot in de roos.’ – Pepijn Lanen

‘Seleky’s stijl is dynamisch als de stad van dienst: New York.’ – Lucas Hirsch

Leave a Reply

Close Menu