Jonge Schrijversavond 2011

Jonge Schrijversavond 2011

Maurice Seleky presenteerde de derde editie van de Jonge Schrijversavond met James Worthy, Anna Drijver, Nine Ludwig, Daan Heerma van Voss, Iris Koppe, Renske de Greef, Joost de Vries, Sterre van Rossem en Hanna Bervoets.

Naast deze negen veelbelovende jonge auteurs was ook Knof te gast, de eerste auteur die via aandelenverkoop op TenPages.com een boek gepubliceerd heeft gekregen. Boekhandel Selexyz verkocht boeken van alle auteurs.

Schrijverscollectief De Jagers verzorgde een installatie, exemplaren van het literaire tijdschift Das Magazin werden weggegeven.

Aanstormend debutant/schilder Appie Konig schonk een zelfgemaakt schilderij van Harry Mulisch, schrijver Jens Olde Kalter vertelde over zijn nieuwe boek met kickbockser Ernesto Hoost in de hoofdrol en David Mulder schreef gedichten over gasten op een antieke typemachine.

Na het hoofdprogramma barstte het Jonge Schrijversbal los. Schrijfsters Marion Pauw en Elle van Rijn maakten als literair DJ-duo hun debuut, waarna DJ’s Dirk Diggler en Miles Niemeijer de avond hebben afgesloten.

Datum 
vrijdag 7 oktober 2011

Locatie
Stadsschouwburg, Amsterdam

Opdrachtgever
Nieuw Letteren