Maurice Seleky als auteur

 

Seleky (Utrecht, 1982) studeerde af in Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde een propedeusediploma aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie. Ook doorliep hij de BKB-Academie, een gerenommeerde serie masterclasses over politieke campagnes en mediastrategie.

 

Maurice Seleky debuteerde in september 2010 met de roman Ego Faber bij uitgeverij Ambo-Anthos, die in Nederland en België verscheen en ook als e-boek werd uitgebracht. Het boek geldt als een intrigerend portret over Generatie Y en is een wervelende roman over twintigers die zoeken naar betekenis, vriendschap en liefde in een wereld vol jachtig hedonisme. Ego Faber werd in 2011 bekroond met de BoArte Cultuurprijs. 

Maurice Seleky presenteert in oktober 2017 zijn tweede roman Een tragedie in New York bij uitgeverij Ambo-Anthos. In dit boek beschrijft Seleky genadeloos de tijdsgeest en het jachtige grootstedelijke leven. Aan de hand van vier New Yorkse personages schetst hij het einde van het Obama-tijdperk. Hierbij is de opkomst van Donald Trump op de achtergrond opmaat voor een persoonlijk drama. Een tragedie in New York verschijnt in Nederland en België, het boek is tevens verkrijgbaar als e-book en audioboek.

Ego Faber

Messcherp en lyrisch portret van een nieuwe generatie. Op 11 september 2001 ontmoet een levenslustige jongeman de charismatische Ego Faber. Al snel raken de twee bevriend, terwijl ze zich samen met hun kompaan Rein Somers in het wilde nachtleven storten. Studerend, feestend en dromend over een groots en meeslepend bestaan brengen zij hun dagen door, terwijl de wereld wordt opgeschrikt door de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh.Hun hechte vriendschap begint barsten te vertonen als ze de onweerstaanbare Zara tegenkomen. Een van de jongens keert het vertrouwde leventje daarna de rug toe door zich als soldaat naar Afghanistan te laten uitzenden. Ego Faber is een wervelende roman over twintigers die zoeken naar betekenis, vriendschap en liefde in een wereld vol jachtig hedonisme. Roekeloos experimenteren zij met seks, drugs en studies. Hun leefwereld strekt zich uit van hippe dansfeesten, modeshows en afterparty's in Amsterdam tot de 24-uurstent op Lowlands en duistere discotheken in Berlijn

Een tragedie in New York

In "Een tragedie in New York' beschrijft Maurice Seleky genadeloos de tijdsgeest en het jachtige grootstedelijke leven. Aan de hand van vier New Yorkse personages schetst Seleky het einde van het Obama-tijdperk. De inauguratie van president Trump is opmaat voor een persoonlijk drama.
New York – een jaar voor de inauguratie van Donald Trump. De ambitieuze journalist Claire is een stijlicoon die met haar columns een nationale rel kan veroorzaken. Reclameman Leonard worstelt met zijn identiteit en de dilemma's van een succesvolle dertiger. De zeventienjarige Julie wil het maken in Hollywood, maar heeft problemen met drank, drugs en haar ouders. Selfmade vastgoedmiljonair Max woont vereenzaamd in een luxe hotel en ontrafelt langzaam een familiegeheim. Het knooppunt van deze vier hectische Amerikaanse levens leidt onherroepelijk tot een moderne tragedie.