Skip to main content

Novel Creative Consultancy gaat aan de slag voor de European League of Institutes of the Arts (ELIA). ELIA is een internationale netwerkorganisatie voor studenten en professionals uit het hoger kunstonderwijs. Bij ELIA zijn zo’n 300 opleidingen in 47 landen aangesloten die samen zo’n 300.000 kunststudenten vertegenwoordigen. Novel biedt ELIA strategisch advies bij de achtste editie van het interdisciplinaire kunstenfestival Neu Now, dat in september plaatsvindt op de Westergasfabriek in Amsterdam.

Festival biedt ontmoetingsplek voor talent en creatieve industrie
Neu Now presenteert werk van jonge kunstenaars die zijn voorgedragen door kunstacademies uit heel Europa. Het gaat hierbij zowel om muziek, dans, theater, beeldende kunst, design en film. Tijdens het festival kunnen de geselecteerde kunstenaars tevens deelnemen aan trainingsprogramma’s om zich voor te bereiden op hun toekomst als internationaal kunstprofessional. Neu Now vormt dan ook een platform en ontmoetingsplek voor kunstenaars, hogescholen en de creatieve industrie. Novel ondersteunt ELIA met strategisch advies rondom het festival, o.m. op het gebied van partnerships en fondsenwerving.

Opdracht past in internationale bureauoriëntatie
‘We hebben gekozen voor Novel vanwege de sterke strategische visie van het bureau en hun brede netwerk binnen de Nederlandse culturele wereld en creatieve industrie,’ aldus Carla Delfos, directeur van ELIA. ‘We voelen ons sterk verwant met de missie van Neu Now, namelijk om pas afgestudeerde kunstenaars te verbinden met de professionele cultuurwereld. Het aantrekken van een internationaal actieve opdrachtgever als ELIA past bovendien in de internationale oriëntatie van ons bureau,’ aldus partner Chris Julien van Novel. Het bureau werkt momenteel ook voor opdrachtgevers als de Stadsschouwburg Amsterdam en De Nationale Opera.

Leave a Reply