Skip to main content

Op vrijdag 30 september organiseert Nieuwe Letteren de zevende en laatste editie van dé JongeSchrijversavond in de Stadsschouwburg Amsterdam. Dit feestelijke literaire evenement biedt een avondvullend programma met optredens van o.m. Lize Spit, Arjen Lubach en Marieke Rijneveld. Aansluitend vindt tevens voor de laatste keer het roemruchte Jonge Schrijversbal plaats.

Afscheid van boekenminnend Nederland
Na zes succesvolle programma’s neemt de Jonge Schrijversavond afscheid van boekenminnend Nederland met een bijzondere editie. Auteurs Arjen Lubach, Lize Spit, Marieke Rijneveld, Raoul de Jong, Elfie Tromp, Roman Helinski en Sander Kok lezen voor uit eigen werk en worden vervolgens op onnavolgbare wijze geïnterviewd door schrijver Maurice Seleky. Na het hoofdprogramma in de Grote Zaal trapt het Jonge Schrijversbal af dat tot diep in de nacht doorgaat met dj’s als Tom Waist & Chris Julien, signeersessies, boekverkoop, de Dichtwand en video-interviews door Why I Love This Book. ‘Sinds we in 2009 begonnen met de Jonge Schrijversavond, is het literaire landschap in positieve zin veranderd voor jonge auteurs. Overal in Nederland krijgen zij nu de gelegenheid om hun werk te presenteren. Op 30 september sluiten we een mooie tijd af waarin we tientallen spraakmakende jonge auteurs een breed podium hebben kunnen bieden,’ zegt Seleky, presentator en initiatiefnemer van de avond.

Podium voor een nieuwe generatie auteurs
Bij vorige edities van de Jonge Schrijversavond traden op: Maartje Wortel, Philip Huff, Ernst-Jan Pfauth, Sterre van Rossem, Thijs de Boer, Janneke van der Horst, Daan Heerma van Voss, Joost de Vries, Rachel Visscher, Anna Drijver, Hanna Bervoets, Renske de Greef, James Worthy, Nine Ludwig, Martijn Simons, Iris Koppe, Olga Kortz, Rachel Visscher, Peter Zantingh, Renske Jonkman, Ebele Wybenga, Matthijs Kleyn, Alma Mathijsen, Carlijn Vis, Marjolijn van Heemstra, Yannick Dangre, Ellen Deckwitz, Thomas Heerma van Voss, Franca Treur, Charlotte van Zanten, Pepijn Lanen Arie Boomsma, Renee Kelder, Jamal Ouariachi, Johan Fretz, Shira Keller, Anne-Marieke Samson, Yuki Kempees en Mano Bouzamour. In 2014 ontving Remco Campert tijdens de Jonge Schrijversavond de Gouden Schrijfmachine voor zijn gehele oeuvre en voorbeeldrol in de literatuur.

Jonge Schrijversavond 2016
Vrijdag 30 september
Stadsschouwburg Amsterdam
Hoofdprogramma met Arjen Lubach, Lize Spit, Marieke Rijneveld, Raoul de Jong, Elfie Tromp, Roman Helinski en Sander Kok. Presentatie: Maurice Seleky. Na afloop het Jonge Schrijversbal met dj-sets van o.m. Tom Waist & Chris Julien. En verder signeersessies, boekverkoop, Why I Love This Book en de Dichtwand.

Tijd: 20.30 – 03.00 uur
Kaarten: € 15,- via http://stadsschouwburgamsterdam.nl/voorstellingen/10934-jonge-schrijversavond

De Jonge Schrijversavond wordt georganiseerd door Nieuwe Letteren met als partners CPNB en Expanding Theatre. Verder wordt de avond mede mogelijk gemaakt door steun van Stichting Lira.

Leave a Reply