Skip to main content

Biografie

Maurice Seleky is een gepassioneerd creatief met een brede staat van dienst, gedreven door een intrinsieke missie om aan betekenisvolle projecten te werken. Naast zijn werk als senior communicatiestrateeg en manager in de cultuursector is Seleky auteur van romans. Ook kunnen opdrachtgevers Seleky inschakelen als moderator, presentator of dagvoorzitter.

Maurice Seleky

Maurice Seleky is auteur, presentator en communicatiestrateeg.

Seleky (Utrecht, 1982) studeerde af in Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde een propedeusediploma aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie. Ook doorliep hij de BKB-Academie, een gerenommeerde serie masterclasses over politieke campagnes en mediastrategie.

Hoewel opgeleid als jurist koos Seleky voor een carrière in de creatieve industrie. Zo werkte hij als PR- & communicatiestrateeg bij Coebergh Communicatie & PR en Vandejong Creative Agency, en was hij als partner verbonden aan Novel Creative Consultancy. Van november 2017 tot en met maart 2020 was hij hoofd Marketing & Communicatie van Pakhuis de Zwijger, het onafhankelijk platform voor innovatie en creatie in Amsterdam. Vanaf 1 april 2020 werkt Seleky als hoofd Communicatie & Marketing en lid van het managementteam van het Amsterdam Museum. Daarnaast presenteert hij regelmatig publieke programma’s, zowel op het podium als via andere media zoals podcasts en televisie.

Als schrijver debuteerde Maurice Seleky in 2010 bij Ambo-Anthos Uitgevers met de roman Ego Faber, die in 2011 werd bekroond met de BoArte Cultuurprijs. Ook bood hij van 2009 tot en met 2016 als oprichter van Nieuwe Letteren, de stichting achter de jaarlijkse Jonge Schrijversavond, tientallen jonge schrijvers een podium. In oktober 2017 verscheen zijn tweede roman Een tragedie in New York bij Ambo-Anthos.

Seleky is lid van de Raad van Toezicht van jeugdtheater De Krakeling in Amsterdam en lid van de Raad van Advies van de BKB-Academie.

Auteur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus amet.

Communicatiestrateeg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus amet

Presentator

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus amet

Moderator

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus amet